نوشته های مربوط به تلویزیون

مزایا و معایب تلویزیون های شیائومی

در حال حاضر برندهای گوناگونی در حال تولید تلویزیون با مشخصات و قیمت های مختلفی می باشند. از بین دهها مارک و برند به طبع 3 شرکت الجی – سامسونگ و سونی، از بقیه قدیمی تر و خوش سابقه می باشند. اما این موارد دلیلی بر آن نیست که بقیه برندها کیفیت محصولات پایینی دارند و همچنین ارزش خرید کمتری دارند!!! در 10 – 15 سال اخیر تکنولوژی و فناوری بشر به اندازه صدها سال به جلو حرکت کرده است که با آمدن محصولات جدید به بطن زندگی، باعث تغییرگسترده ای در رفتار و کردار بشر شده است. این انفجار تکنولوژی و اطلاعات بدون رقابت شدید مسیرنبود و نخواهد بود. هر چند در بازار بسیار رقابتی و پر برخورد این روزها کسانی که توان رقابت نداشته باشند به سرعت حذف و چندین نفر یا شرکت جدید به سرعت جایگزین می شوند. در بخش تولید تلویزیون آمارها نشان دهنده این است که  فروش محصولات 3 شرکت اصلی به تدریج کم شده است و بجای آنها چندین شرکت جدید توانسته اند در بازار اسم و رسمی برای خود درست کنند. همچنین ما شاهد این بوده ایم که شرکت های چینی به سرعت در حال بدست گرفتن بازارهای مختلف جهانی می باشند (البته بی دلیل نیست که پیشبینی ها میگویند که قبل از 2030، چین اقتصاد اول دنیا خواهد بود). از جمله این شرکت ها که به تازگی به لیست تولید کنندگان عمده تلویزیون تبدیل شده است، شرکت چینی شیائومی می باشد، که مهمترین ویژگیهای محصولات این شرکت می توان گفت که قیمت پایین و امکانات خوب می باشد که خصوصا در زمینه قیمت عرصه را به غولهای کره ای و ژاپنی تنگ کرده است. در زیر به مقایسه تلویزیون های ساخت شیائومی با تلویزیونهای سامسونگ و الجی می پردازیم.

تلویزیون های شیائومی

شیائومی یک شرکت چینی است که مدت هاست در زمینه تولید گوشی تلفن همراه و وسایل صوتی و تصویری و هوشمند فعالیت دارد که اخیرا پا به عرصه تولید تلویزیون گذاشته است. شیائومی قصد رقابتی فراگیر با ال جی و سامسونگ را دارد. اما چه امکاناتی در تلویزیون های شیائومی قرار گرفته است؟ شیائومی معمولا و بیشتر از پنل VA استفاده می کند بنابراین این تلویزیون ها کنتراست خوبی دارند. در تلویزیون های شیائومی از سیستم عامل اندروید استفاده شده است که علاوه بر کارایی آسان و با سرعت بالا، دسترسی به برنامه های آن هم آسانتر است. تلویزیون های LED این شرکت معمولا از نور پس زمینه Direct استفاده می کنند و با این حال توانسته اند میزان روشنایی خوبی در صفحه نمایش  ایجاد کنند. تلویزیون های شیائومی هم در 3 دسته QLED  و OLED  و LED  طبقه بندی می شوند. این شرکت برای اولین بار توانست یک تلویزیون با پنل اولد به صورت شفاف تولید کند که دارای قابلیت تولید انبود باشد، این محصول گرانقیمت و لوکس، زمانی که خاموش باشد می توانید به راحتی پشت پنل تلویزیون را مشاهده کنید که نشان از قدرت فنی و تکنولوژی بالای این شرکت دارد.

در زیر مشخصات کلیدی 4 تلویزیون را از 3 شرکت سامسونگ – الجی و شیائومی را در یک جدول واحد قرار داده ایم که کار مقایسه را آسان میکند.

MI TV 4s

MI QLED

UN800 LG

SAMSUNG TU8000

 

2019

2020

2020

2020

سال ساخت

DIRECT

DIRECT

DIRECT

Edge

نور پس زمینه

4K

4K

4K

4K

کیفیت تصویر

4K HDR 10

HDR10+ , HLG, Dolby Vision

HDR10pro, HLG

HDR10+ , HLG

نوع HDR

IPS

VA

IPS

VA

نوع پنل

60 هرتز

60 هرتز

60 هرتز

60 هرتز

رفرش ریت

20 وات

20 وات

20 وات

20 وات

خروجی صدا

ANDROID 9

ANDROID 10

WebOS 5

TIZEN 5.5

سیستم عامل

Viewing Angle ,HEVC
حافظه داخلی 8 گیگابایت

HDMI2.1- Kid’s mode, eARC , Bluetooth 5.0

ALEXA, UPSCALING, FILM MAKER MODE, HGIG,

ALEXA, BIXBY- AMBIEND MODE-UPSCALING

سایر ویژگیها

در بالا مقایسه ای کلی تلویزیون شیائومی باسایر برندهای معروف انجام شد که متوجه می شوید که از لحاظ مشخصات فنی مهم چیزی کمتر از تلویزیونهای الجی و سامسونگ ندارد، اما بهر حال هر برند یا مدل تلویزیون یک سری مزایا و معایب مختص به خود را دارد (هیچ تلویزیون بدون عیب و ایراد نیست) که در زیر این خصوصیات را برای شیائومی برمی شمریم.

مزایا

معایب

قیمت بسیار رقابتی

تنوع کم مدل

مشخصات فنی عالی (به نسبت قیمت)

دسترسی به قطعات مصرفی محدود

کیفیت تصویر 4K

کیفیت ساخت نامعلوم

سیستم عامل بسیار محبوب اندروید

 

تلویزیون هوشمند (دارای WIFI)

 

قابلیت نصب نرم افزار های بیشمار

 

قابلیت جستجو در اینترنت و دیدن فیلم

 

همانطور که گفته شد تلویزیون های شیائومی تازه وارد بازار ایران و جهان شده اند بنابراین معقول و عادی است که دارای تنوع کم – بازار قطعات محدود می باشند و البته به دلیل عمر کمتر این کمپانی نمی توان به طور حتم درباره کیفیت ساخت این محصولات حرفی زد، ولی مطمئنا برای رقابت هر چه بهتر با رقبا این تلویزیونها دارای کیفیت ساخت خوبی می باشد چون در غیر اینصورت رقابت را به راحتی در بازار داغ تکنولوژی می بازد که با سیاست های این شرکت همخوانی ندارد، هر چند که به طور قطع در آینده شاهد رواج هر چه بیشتر این برند در بازار تلویزیون می باشیم همانطور که ظرف 2 سال گذشته در زمینه فروش تلفن همراه، این شرکت به صورت جهشی خود را به سامسونگ و اپل رساند و در مواردی هم آنها را شکست داد. پس در واقع معایب شیائومی فقط و فقط به دلیل عمر کم این شرکت می باشد که در یک سال آینده میتوان شاهد افزایش مدلهای این برند در بازار ایران بود و به طبع لوازم و قطعات آن نیز بهتر یافت می شود.

سخن آخر

ثابت شده است که اگر بحث تکنولوژی باشد شرکت های چینی چیزی از کمپانی های مطرح کم ندارند، شیائومی هم همانند سایر برندها تلویزیون های ارزان قیمت با کیفیت تصویر متوسط تا تلویزیونهای بالارده و گران قیمت تولید کرده است، ما در زمانی قرار داریم که در بحث تکنولوژی رقابت به شدیدترین شیوه در جریان است و دیگر جایی برای هیچگونه تقلب و ارائه محصول بی کیفیت نمانده است از طرفی دیگر می بینیم که شرکت های چینی خصوصا شیائومی در بازار لوازم الکترونیک جزو چند شرکت برتر در دنیا می باشند. شاید تلویزیون های شیائومی کمتر شناخته شده تر باشند که این بدلیل عمر کمتر این شرکت به نسبت به رقبا است نه کیفیت پایین محصولات این برند.

نوشته های اخیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

The maximum upload file size: 100 مگابایت. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here