با پیشرفت تکنولوژی، همه روزه شاهد اتفاقات و شرایط جدیدی در نحوه ضبط و پخش صدا در سیستم های دیجیتال هستیم که دریچه ی جدیدی به واقعی تر بودن نوع نمایش فیلم ها و اصوات مختلف است. پیشتر در دهه ۱۹۳۰، سیستم صوتی به یک بلندگوی مجزا یا مجموعه ای از بلندگوها گفته می شد که پشت صحنه نمایش قرار میگرفت. اما امروزه انواع سیستم های پخش کننده صدا به وجود آمده اند که عمده ترین تفاوت آنها میزان شفافیت، واقعی تر جلوه کردن، قدرت و احاطه صدای پخش شده در محیط است. ساندبار(soundbar) هم در راستای ایجاد شرایط پخش صدای بهتر و با کیفیت تر به بازار آمده است. ساندبار یک اسپیکر نوار شکل افقی است که دارای یک یا چند بلندگو است و میتوان آن را بهراحتی زیر تلویزیونها و سایر نمایشگرها نصب کرد. این گجت که جایگزین جدید سینمای خانگی و سایر سیستمهای صوتی محسوب میشود، برای ایجاد صدای استریو یا فراگیر قدرتمند با پاسی قوی طراحی شده است. این دستگاه مانند سینمای خانگی و سایر سیستمهای صوتی با کابل HDMI یا اپتیکال به تلویزیون متصل میشود. صدای ساندبار معمولاً بسیار بهتر از اسپیکرهای خود تلویزیون است و معمولاً همراه با یک سابووفر داخلی یا مجزا عرضه میشود.
ساندبارها شاید بهترین گزینه برای گرفتن تجربهی صوتی خوب از تلویزیون هستند؛ اما این موضوع دلیلی بر بیعیب و نقص بودن آنها نیست، در واقع ساندبارها مشکلاتی در دنیای واقعی دارند که مورد بیتوجهی قرار میگیرند.
تفاوت ساندبار و سینما خانگی چیست؟
به طور خلاصه اگر شما به دنبال راهی ساده و شیک برای تقویت صدای تلویزیون خود هستید و گهگاهی هم میخواهید با استفاده از گوشی خود موسیقی را در فضای خانه پخش کنید، ساندبارها گزینهی مناسبتری برای شما هستند. با این حال اگر شما به دنبال صدایی واقعی هستید و وسعت فضای خانه هم شما را محدود نکرده است، بهتر است که شما برای خرید یک سینمای خانگی اقدام کنید.
یک سینمای خانگی معمولا از تجهیزات کامل صوتی و بلندگوهای متعددی تشکیل شده است که باید برای دستیابی به کیفیت نهایی این سیستم، بلندگوهای آن را در نقاط مختلف خانه نصب کرد. با این حال همان گونه که قبلا هم اشاره کردیم، نه تنها جاسازی چنین سیستمی در خانه صبر و حوصلهی بیشتری را به نسبت یک ساندبار طلب میکند، بلکه باید به روشی هم کابلهای متعدد چنین دستگاهی را هم در محیط خانه مدیریت کنید تا مشکلی برای شما پیش نیاید. نکتهی دیگری که در رابطه با این دو دستگاه وجود دارد این است که معمولا در بسیاری از ساندبارها تجهیزات سابووفر (subwoofer) در کنار ساندبارها وجود ندارد و این در حالی است که سینماهای خانگی همیشه از وجود چنین تجهیزاتی برخوردار هستند. برای همین اگر چنین امکاناتی برای شما اهمیت دارد باید در هنگام خرید یک ساندبار به وجود یا عدم وجود این تجهیزات در کنار آن توجه کنید.
یک ساندبار خوب چه ویژگیهایی دارد؟
یک ساندبار خوب در کنار بلندگوهایی باکیفیت، بهتر است دارای تجهیزات سابووفر هم باشد. دلیل این مسئله این است که وجود یک سابووفر برای شنیدن باسهای عمیق (Deep Bass) و صداهایی با فرکانس پایین (low-frequency) لازم است و برای همین اگر کمی هم به دنیای موسیقی و یا حتی صدای ریز و درشت انفجارهای درون فیلمها علاقمند باشید، وجود چنین تجهیزات صوتی برای شما ضروری خواهد شد. ویژگی دیگری که معمولا ساندبارهای امروزی از آن پشتیبانی میکنند، قابلیت اتصال بیسیم به آنها برای پخش موسیقی و البته کنترل صدا و تنظیمات آنها است. مهمترین روشی که برای این مسئله مورد استفاده قرار میگیرد، تکنولوژی بلوتوث است و برای همین بهتر است در کنار بررسی وجود چنین قابلیتی، به میزان برد بلوتوث دستگاه هم کمی دقت کنید.
مزایای ساندبار
- حجم کوچک و اشغال فضای کمتر نسبت به سینما خانگی
- زیبایی ظاهری
- عدم نیاز به استفاده از کابل و سیم کشی
- تنوع مدل ها و قیمت ها
- تنوع راه های ارتباطی با ساندبار
- سهولت استفاده از آن
- مناسب برای پخش موسیقی استریو
- انواع قالب های صوتی پشتیبانی شده
- اتصال بی سیم سیستم تولید صدای بم (ساب ووفر)
ساندبار شاید بهترین گزینه برای تجربه ی صوتی خوب از تلویزیون هستند اما این موضوع دلیلی بر بیعیب و نقص بودن آنها نیست، در واقع ساندبار هم مشکلاتی در دنیای واقعی دارد که مورد بی توجهی قرار میگیرد. لزوما آمدن تکنولوژی جدید نشان از بهتر بودن آن و از همه مهمتر مناسب بودن آن برای تمام محیط ها و شرایط نیست. بلکه بهتر آن است که بر اساس نوع استفاده، علاقه ، شرایط محیطی و … خریدی هوشمندانه صورت گیرد. اگر قصد خرید ساندبار دارید، به صفحه مربوط به قیمت سینما خانگی و ساندبار در وبسایت ما سر بزنید و از محصولات متنوع ساندبار و سینما خانگی دیدن کنید.