نور پس زمینه نوعی روشنایی است که در نمایشگرهای کریستال مایع (LCD) استفاده می شود. از آنجا که LCD (کریستال مایع ) به خودی خود نور تولید نمی کنند برای تولید یک تصویر به نور (منبع نور ویژه) نیاز دارند. نور پس زمینه روی برد در پشت یا کنار پنل LCD قرار میگیرد. صفحه های LCD با یک منبع نور داخلی (لامپ های LED) ساخته شده اند. چنین تلویزیونهایی از چندین لایه تشکیل شده اند. نور پس زمینه معمولاً اولین لایه از پشت است. که در تلویزیونهای عادی بین چند ده تا و بعضا تا چند هزار تا متغیر می باشد. جدیدا تلویزیونهایی تولید شده اند که تعداد لامپهای LED به چند میلیون می رسد که این خود تحولی در کیفیت و تکنولوژی تلویزیون است.
فناوری MINI LED
شرکت های بزرگ از جمله سامسونگ و الجی با کوچکتر کردن لامپهای LED که به عنوان منبع نور در تلویزیون استفاده می شود (40 برابر کوچکتر) توانستند تلویزیونهای با کیفیت و کارایی بهتری خصوصا در سال 2021روانه بازار کنند همچون سری Neo QLED سامسونگ و QNED الجی را روانه بازار کنند. که از خصوصیات این فناوری میتوان به کیفیت و کنتراست بهتر در تلویزیون اشاره کرد.
تلویزیون OLEDچیست؟
برخلاف تلویزیون های LCD/LED ، تلویزیون های OLED نیازی به نور پس زمینه ندارند. این بدان معنی است که آنها می توانند بسیار نازک، انعطاف پذیر و حتی قابل چرخش باشند و از آنجا که هر پیکسل می تواند به صورت جداگانه جدا روشن و خاموش شود، اولد ها می توانند بهترین سطح رنگ مشکی و بهترین کنتراست ممکن را ارائه دهند. در حال حاضر ، LG Display تنها تولید کننده پنل های تلویزیون OLED است. سونی، شیائومی با ال جی توافق نامه ای دارند که به این شرکت ها امکان می دهد پنل های OLED ال جی را در تلویزیون های سونی یا تلویزیونهای شیائومی قرار دهد. تا اینجا هر کیفیت و کنتراست تلویزیونهای OLED در نوع خود بی نظیر می باشند ولی از عمده اشکالات این تلویزیونها می تواند به، احتمال سوختن پیکسل این تلویزیونها در محتوای ثابت اشاره کرد. یعنی اگر کاربر در مدت زمان طولانی به یک شبکه دارای آرم یا لوگوی ثابت نگاه کند، احتمال سوختن پیکسل آن قسمت بیشتر از تلویزیونهای LED/LCD می باشد.
تلویزیون Micro LED
این فناوری شبیه به فناوری Mini LED است با این تفاوت که اندازه لامپهای حتی بسیار کوچکتر شده است به طوری که در یک پیکسل می توانند جا بگیرند، این فناوری بسیار جدید و در حال حاظر هم بسیار گرانقیمت است. ولی به در آینده نه چندان دور تلویزیونهای زیادی با این فناوری قطعا تولید خواهند شد. باید گفت کیفیت تصویر تلویزیون های دارای این فناوری حتی بهتر از تلویزیون های OLED می باشد. بنابراین تلویزیون دارای این فناوری همه خصوصیات مثبت تلویزیونهای OLED و LED را یکجا دارد. برای وضوح 4K ، شما به 24.88 میلیون LED نیاز دارید – برای هر زیر پیکسل یک عدد. برای 8K ، تقریباً به 100 میلیون نیاز دارید هر چند این اعداد بسیار گیج کننده هستند. این همان چیزی است که سامسونگ به آن دست یافته است و بسیاری از آن به عنوان microLED یاد می کنند
تلویزیون 110 اینچی سامسونگ با فناوری Micro LED
نسخه 110 اینچی یاد شده با 155،000 دلار / 150،000 یورو نشان میدهد که این فناوری بسیار گران قیمت است در حالی که در اندازه 99 اینچ 130،000 یورو قیمت گذاری شده است. این شرکت در آینده هم نسخه های 88 و 76 اینچی را به بازار عرضه خواهد کرد. این تلویزیون به دلیل اندازه بزرگ، رنگ های غنی، روشنایی زیاد، کنتراست عالی و طراحی تقریباً بدون قاب بسیار چشمگیر است. مانند اولد، microLED هم دارای کنترل میزان درخشندگی در سطح پیکسل است ، بنابراین ستاره های آسمان شب با شدت و درخشش هر چه تمام تر می درخشند- چیزی که در تلویزیون های حتی سطح بالای LCD “QLED” سامسونگ به دست نمی آید. آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است ، قابلیت نمایش از نظر سطوح رنگ مشکی و سفیدی(کنتراست) و رنگ است باید گفت که این مدل واقعاً بسیار توانا ست. MicroLED همچنین می تواند بسیار نازک و حتی بدون فریم باشد، اما تلویزیون 110 اینچی سامسونگ ضخیم تر است، زیرا به خنک سازی مناسب نیاز دارد.
با وجود نداشتن حاشیه، کرهایها موفق شدهاند آن چیزی را که خودشان «سیستم صوتی باشکوهِ تعبیهشده در این مدل» مینامند، در محصول قرار دهند. این شرکت میگوید سیستم صوتی تلویزیون ۱۱۰ اینچ میکرو LED این شرکت «صدای نفسگیر ۵٫۱ را بدون هیچگونه اسپیکر خارجی ارائه میدهد». تلویزیون ۱۱۰ اینچ میکرو LED سامسونگ ۱۰۰ درصد از فضای رنگی DCI و Adobe RGB را پوشش میدهد و میتواند «بهشکلی دقیق تصاویرِ دارای گسترهی رنگی وسیع را که توسط دوربینهای ردهبالای DSLR ثبت میشوند» نشان دهد. این موارد دستبهدست هم میدهند و باعث میشوند تلویزیون جدید سامسونگ محتوای بصری را ازطریق وضوح 4K نمایشگر خود، بهشکلی «خیرهکننده» و با «رنگهای واقعگرایانه» و «روشنایی دقیق» بهنمایش بگذارد.
نوشته های اخیر